08.06.2015

Dánský donátor chrudimské šicí dílny navštívil Šanci pro Tebe, prohlédl si dílnu i obchůdek

Foto: Archiv Šance pro Tebe

Jak úspěšně probíhá realizace sociálního podnikání chrudimské šicí dílny Ušito s šancí, ve které své tréninkové pracovní místo do současné doby našlo na šest klientů, se přijel přesvědčit zástupce předního donátora dílny The Velux Foundation z Dánska spolu se zástupci České asociace streetwork o.s. 

04.06.2015

Hledáme do šicí dílny dvě šikovné ruce!

Logo šicí dílny Ušito s šancí

Hledáme do šicí dílny dvě šikovné ruce! Máte je? Je vám do 26 let a chcete pracovat v naší krásné šicí dílně? Pak jsme tady pro vás, více se dočtete na odkazu Volná pracovní místa zde.

03.06.2015

Jak se mají děti v klubu Agora? Sladce - vyrobily si vlastní bezovku

Zdroj foto: archiv Šance pro Tebe

Poslední květnový týden v Nízkoprahovém klubu pro děti a mládež Agora v Chrudimi se nesl ve znamení výroby domácí bezové šťávy. Naši klienti tak měli možnost sledovat, jak snadno lze vyrobit výborný přírodní sirup ze snadno dosažitelné suroviny za málo peněz. "Děti se samozřejmě zapojily do samotné přípravy sirupu i finální tvorby etiket na lahve. Šťáva nese originální název – v …

29.05.2015

Program v Agoře nabídne pět akcí na červen

Program Agory na červen 2015

Červnový program, který se pro veřejnost připravuje v chrudimské Agoře, začne promítáním dokumentárního snímku Když ďábel útočí. Film doprovodí také debata s autorem Marcelem Palatášem o tom, jaký obraz v našich českých médiích mají nová náboženská hnutí a islám. Další komunitní úterý bude patřit velice zajímavé osobnosti Jarmile Doležalové a její přednášce o cestě lidických a ležáckých dětí.…

26.05.2015

Zveme na úspěšné semináře Poznej svého teenagera 16. a 19. června

Pozvánka na seminář

Zveme Vás na semináře pro rodiče dospívajících dětí, zveme i všechny ostatní, kteří komunikují a žijí s dospívajícími. Semináře vedou Mgr. Petr Pražák a Mgr. Michal Zahradník, odborníci s dlouholetými zkušenostmi v práci s mládeží. Semináře se uskuteční v úterý 16. června a v pátek 19. června vždy od 16 do 19 hodin. 

15.05.2015

Fotbalový turnaj v Klášterních zahradách v Chrudimi přilákal na osm desítek dětí. Děti si ho také samy organizovaly

Ilustrační foto | zdroj: MorgueFile.com

Klášterní zahrady v Chrudimi se minulý pátek 8. května staly místem pro fotbalové klání hned osmi desítek dětí a mladých dospělých, kteří navštěvují nízkoprahové kluby pro děti a mládež ze třech lokalit, kde Šance pro Tebe působí a provozuje nízkoprahové kluby. 

15.05.2015

Děti z chrudimského nízkoprahu se bavily o rasové nesnášenlivosti a mezilidských vztazích

Foto: Archiv Šance pro Tebe

Další „nocovačka“ neboli přespání mimo domov se svými kamarády a se zajímavým programem proběhlo v chrudimském nízkoprahovém klubu Futur (NZDM). Přespání mimo dosah rodičů ale nebyl hlavním bodem programu – cílem bylo zapojit děti do debaty o rasové či jiné nesnášenlivosti. Povedlo se to. Fotografie najdete na odkazu zde.

14.05.2015

Pálení čarodějnic a výlet s dětmi z Hrochova Týnce do dvorské zoo

Foto: Archiv Šance pro Tebe

Pálení vlastnoručně vyrobené čarodějnice, opékání buřtů, ale i výlet do zoo ve Dvoře Králové anebo nocování mimo domov. I tak vypadá práce s malými klienty Šance pro Tebe, kteří žijí ve vyloučených lokalitách Pardubického kraje. Fotogalerii z výletu najdete na odkazu zde.

13.05.2015

Farníci ze Seče podpořili klienty Šance pro Tebe. Ve sbírce pro ně vybrali na 10 000 korun a velkou zásobu trvanlivých potravin. Děkujeme!

Sečský kostel Sv. Vavřince | Zdroj foto: Wikipedia

V době Velikonoc se v sečské farnosti uskutečnila sbírka, ve které se vybralo na deset tisíc korun a ještě k tomu nemalé zásoby trvanlivých potravin. Finanční částka i balíky jídla tak putují za potřebnými klienty Šance pro Tebe. Proč se do sbírky zapojili farníci ze Seče nám odpovídal Pavel Jäger, který je zdejším duchovním správcem.  

04.05.2015

Vydali jsme další zpravodaj Šance pro Tebe - ŠPunT

ŠPunT strana 1

Milí příznivci Šance pro Tebe,  s koncem dubna jsme vydali další číslo našeho elektronického zpravodaje ŠPunT. Tentokrát jsme si povídali s paní Idou Kelarovou o muzice, práci s romskými hudebními talenty i jejím názoru na pomoc Romům. Na dalších stranách se dočtete, jak to žije v chrudimské Agoře, na jaké akce můžete vyrazit každé úterý. Ohlédli jsme se také za festivalem…

« Předchozí Další »
1 8 11 12 13 14 15 16 17 21 28

Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz