Chystáme další přehlídku talentů Tejnice má talent


Datum publikace: 07.07.2013

Vážení a milí, dovolte nám, abychom vás pozvali na další akci, která vzniká v rámci práce terénních pracovníků ze Šance pro Tebe, kteří od loňského roku působí kromě Chrudimi a Prachovic také v lokalitě Hrochova Týnce a Chrasti u Chrudimi.

Akci s názvem „Tejnice má talent“ si už po druhé organizují sami naši klienti (děti, mladí i jejich rodiče z komunity) a terénní pracovníci jim poskytují pouze minimální praktickou podporu. Tejnice má talent se uskuteční ve čtvrtek 11. července od 14 hodin v parku v Hrochově Týnci.

„Tejnice má talent“ ukázala romské superstar už loni

 

Tejnice má talent se poprvé uskutečnila už loni 30. srpna 2012. Superstar v Hrochově Týnci spojila síly dětí a mladých z místní komunity i jejich rodičů, kteří se všichni ocitli buďto v rolích pořadatelů anebo samotných soutěžících.

Tyršovy sady tak pravděpodobně poprvé viděly, že i „Tejnice má talent a své superstar“. Úlohy hlavních organizátorů se tehdy chopili rodiče a mladí lidé z místní komunity, kteří sami přišli s návrhem pořádání právě takové „superstar akce“.

Letošní roční soutěže opět připravují sami klienti

 

„Letošní talentová soutěž taktéž vzniká plně v režiji našich klientů a my máme velkou radost, že z naší strany potřebují opravdu jenom malou podporu. Je to totiž jeden z důkazů, že naše práce přece jen nese plody – daří se totiž aktivizovat zdejší komunitu,“ popsala Sophia Dvořáková, koordinátor terénních pracovníků v lokalitě Hrochův Týnec, Chrast.

„Tejnice má talent“ je zábavné odpoledne, kde svůj prostor dostanou všechny děti, které se chtějí pochlubit svými dovednostmi a talentem pro zpěv, tanec či další aktivity. „Děti se už teď pečlivě připravují a dokonce dvakrát týdně po odpolednách zkouší,“ uvedla Michaela Zelenková, terénní pracovnice v Hrochově Týnci.

Doplnila, že už teď se očekává na 15 vystoupení, výkony bude hodnotit porota, ve které zasednou zástupci jak z minoritní, tak také z majoritní společnosti. Jednotlivé výstupy pak doprovodí romská kapela Emila Gini.

K účasti v soutěži jsou přizváni všichni z Hrochova Týnce anebo z blízkého okolí. „Zapojit se do klání talentů mohou opravdu všichni. Věříme, že vyjde dobré počasí. Děti ještě čeká výzdoba, prodej občerstvení, ale i samotné moderování a provázení soutěžemi a na závěr samozřejmě předání cen pro „talent Tejnice,“ doplnila ještě Michaela Zelenková.

Soutěž „Tejnice má talent“ anebo jí podobné akce mají za cíl rozpohybovat (aktivizovat) místní komunitu a předvést veřejnosti, že i oni mají talent a něco dokáží.

Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz