Filmový festival Jeden svět je za dveřmi


Datum publikace: 28.03.2016

Tématem letošního festivalu je hledání domova.

Již v pátek 1. 4. propukne na náměstí v Chrudimi bohatý program spojený se zahájením filmového festivalu Jeden svět. Letos po desáté mají obyvatelé Chrudimi a okolí možnost shlédnout během tří dnů celkem 10 dokumentárních filmů s lidskoprávní tématikou. Tentokrát se budou filmy týkat hledání domova, a to ve všech možných smyslech toho slova.

Festival započne v pátek 1. 4. 2016, kdy bude po celý den na náměstí probíhat jarmark a doprovodný program. V 17:30 se uskuteční slavnostní zahájení, v rámci kterého čeká návštěvníky bezdomovecké divadlo z Olomouce, promítání filmů s besedou a také vegetariánský raut.

Centrem festivalu bude letos opět sídlo neziskové organizace Šance pro Tebe, která každoročně pořádá jeho chrudimskou sekci. V nízkoprahovém klubu Agora, bude od prvního dne probíhat také veškeré promítání.

Festival Jeden svět probíhá každoročně v Praze a dalších českých městech (letos celkem 32 včetně Chrudimi) a také v Bruselu. Jeho součástí je kromě víkendového promítání pro veřejnost také filmový týden pro školy.

Hlavním pořadatelem chrudimského festivalu je Šance pro Tebe. S realizací festivalu pomohlo organizaci také město Chrudim, Pardubický kraj, nadace Člověk v tísni a rovněž řada soukromých dárců, kteří projekt finančně podpořili.



Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz