FOTO: Obchůdek Ušito s šancí | Tak už máme otevřeno, přijďte k nám nakoupit


Datum publikace: 24.07.2014

Foto: Veronika Volejníková, Šance pro Tebe

Ve čtvrtek 24. července 2014 ve 13 hodin jsme slavnostně ve Fortenské ulici č.p. 138 otevřeli náš zcela nový obchůdek "Ušito s šancí". Děkujeme všem, kteří nás přišli podpořit a podívat se do nových prostor na naše výrobky, které vznikají v šicí dílně. Obchůdek i šicí dílna stojí na principech sociálního podnikání. Více o našich prvních krocích v sociálním podnikání najdete také zde. Další fotografie z otevření obchůdku a šicí dílny si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

Šance pro Tebe, nezisková organizace z Chrudimi, která se dlouhodobě věnuje podpoře lidí, kterým hrozí sociální vyloučení, realizovala s městem Chrudim v minulém roce pilotní projekt Máme šanci na sobě pracovat. V jeho rámci proběhlo vzdělávání v oboru šití a úklidových prací.

V letošním roce se podařilo na projekt navázat a už naplno rozjet šicí dílnu s názvem „Ušito s šancí“, která poskytuje pracovní místa pro ty, kteří potřebují šanci a potřebují zažít úspěch v pracovním prostředí.

Bonbonkem na letošní práci týmu šicí dílny je otevření obchůdku s výrobky ze šicí dílny a z dalších spřátelených neziskových organizací.

Zákazníci v obchůdku „Ušito s šancí“ mohou potěšit svým nákupem nejen sebe a své blízké, ale také si mohou být jistí, že podpořili lidi, kteří potřebují a zaslouží si šanci. 

OTEVŘELI JSME VE ČTVRTEK 24. ČERVENCE VE 13 HODIN, ul. Fortenská č.p. 138, Chrudim. Další fotografie z otevření obchůdku a šicí dílny si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

S rozjezdem obchůdku a šicí dílny „Ušito s šancí“ pomohla Česká asociace streetwork (ČAS) a Národní vzdělávací fond, kteří obchůdku věnovali finance ze zdrojů Velux foundation. Velký dík patří městu Chrudim, které nápad založit sociální podnikání v šití a úklidových pracech podporuje už od roku 2013.

  • Pozvánku i s videem najdete na odkazu zde. Podrobný program včetně účasti pana starosty Petra Řezníčka, zástupců České asociace streetwork, Národního vzdělávacího fondu a nadace Velux foundation najdete na odkazu zde.
  • Podrobně o sociálním podnikání v šití a úklidových pracech se dočtete zde.
 

Šicí dílna ze Šance pro Tebe

V šicí dílně, kterou za podpory města Chrudim provozuje organizace Šance pro Tebe, se začalo pracovat v roce 2013. Tehdy vznikla šicí dílna jako samostatný projekt v rámci prevence kriminality s názvem „Máme šanci na sobě pracovat“.

Šicí dílna a nově i obchod umožňuje mladým lidem z Nízkoprahových klubů pro děti a mládež (NZDM) na Chrudimsku a také chrudimským klientům, kterým by mohlo hrozit sociální vyloučení, najít práci, praxi, inspiraci a podporu pro svůj další život.

Další fotografie z otevření obchůdku a šicí dílny si můžete prohlédnout ve fotogalerii

Šicí dílna a obchod „Ušito s šancí“ není jediným sociálním podnikáním na území města Chrudim, zabývá se jím na příklad i naše spřátelená organizace, která provozuje alternativní jídelnu Kruh zdraví

Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz