Hledáme dobrovolníky! Zn.: rychle.


Datum publikace: 26.09.2013

Dobrovolnická agentura Šance pro Tebe

Hledáme dobrovolníky. Stejně jako v předchozích letech i letos zahajujeme kampaň, ve které chceme oslovit dobrovolníky a nabídnout jim možnost, jak smysluplně věnovat část svého volného času a zapojit se do dobrovolnické práce.

Koho hledáme?

Hledáme ochotné lidi, kteří jsou starší 18 let. Podmínkou není žádné speciální vzdělání, ale jenom ochota svůj volný čas věnovat dobré věci.

Dobrovolníky, které hledáme, chceme zapojit do práce s dětmi a mládeží v terénu, ale i v nízkoprahovém klubu pro děti a mládež (zkráceně NZDM) ve vyloučených lokalitách Pardubického kraje. V letošním roce se nám totiž podařilo získat finanční podporu od Nadace ADRA, která směřuje především na pomoc ohroženým rodinám. "Cílem projektu, na který ADRA přispěla, je zapojení dobrovolníků do vzdělávacích a volnočasových aktivit pro děti a mládež z rodin ohrožených sociálním vyloučením v Chrudimi, Hrochově Týnci, Chrasti, Prachovicích a Heřmanově Městci," upřesňuje Milan Štorek, ředitel Šance pro Tebe.

Dobrovolník bude přímo v rodině pomáhat se školní přípravou dětí, zaměří se na aktivity, které podpoří přirozený rozvoj nadání dítěte a pomůže s trávením volného času.

Většina současných dobrovolníků, kteří v Dobrovolnické agentuře organizace Šance pro Tebe působí, jsou studenti středních a vysokých škol. "Projektem podpořeným od ADRY však chceme oslovit potenciální dobrovolníky mezi dospělými pracujícími, maminkami na mateřské dovolené i občany důchodového věku. Dobrovolníkům nabízíme zajímavou práci, oporu ve zkušeném týmu a možnost získat zkušenosti a dovednosti v práci s dětmi i jejich rodiči," popisuje Veronika Němcová, koordinátorka Dobrovolnické agentury Šance pro Tebe.

Dobrovolník, kterého hledáme, má také posílit kapacitu terénního pracovníka, který se tak může plně věnovat další práci s rodinou. Dalším důvodem, proč hledáme dobrovolníky pro práci v rodinách ve vyloučených lokalitách Pardubického kraje, je podpora rodičů při výchově a vzdělávání dětí. "V neposlední řadě je potřeba pečovat o rozvoj a podporu dobrovolnictví v práci s osobami ohroženými sociálním vyloučením," uzavírá ředitel Milan Štorek.

Ve zkratce tedy hledáme dobrovolníky všeho věku pro práci ve vyloučených lokalitách Pardubického kraje, kteří jsou ochotni pracovat s dětmi i s rodiči a pomoci jim tak při školní přípravě, při rozvoji talentu dítěte i při trávení volného času. Dobrovolník se postupem času stane pravou rukou sociálních terénních pracovníků ze Šance pro Tebe.

Zájemci o dobrovolnickou práci se mohou přihlásit na těchto kontaktech: Veronika Němcová, koordinátor dobrovolníků, telefon: 733 720 070, email:

Pro zájemce o dobrovolnictví pořádáme 21. října 2013 od 16 hodin Besedu o dobrovolnictví, kde si lidé mohou poslechnout příběhy těch, kteří se do dobrovolnické činnosti zapojili. Besedu pořádá Šance pro Tebe spolu s o. s. Amalthea a uskuteční se v prostorách domu Agora (Štěpánkova ul. 92, Chrudim).


Chcete se stát dobrovolníkem? Kontaktujte nás

Volby formuláře

 
 
 
 

Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz