Holčičí odpoledne


Datum publikace: 19.01.2012

Klientská akce ušitá na míru pro holky „Holčičí odpoledne“, proběhla ve čtvrtek 19. ledna v Prachovicích v zázemí Terénního programu Jeskyně – v maringotce. Akce byla součástí preventivně zaměřeného projektu Krok za krokem do života. Projekt je zaměřen na neformální vzdělávání dětí mezi 9-14 lety a je podpořen společností Holcim Česko. Hlavním tématem byla „Intimní hygiena“. Akce se zúčastnily tři klientky.

„Během tříhodinového besedy“ jsme se věnovali tématu ženského těla, popisu ženského pohlavního ústrojí. Důležitou součástí holčičího odpoledne bylo povídání o významu intimní hygieny v souvislosti s možnými nemocemi způsobenými zanedbanou hygienou. Na přání klientek jsme se také zabývali tématy menstruace a těhotenství. Klientkám jsme připravili balíčky s různými hygienickými prostředky – vložky, slipové vložky, tampóny, hygienické ubrousky. Společně jsme se bavili o jejich použití. Balíček také obsahoval brožurku o menstruaci, antikoncepci a těhotenství. Tyto balíčky si klientky braly domů“, dodává k akci terénní pracovnice Monika Škvrnová.

Terénní program Jeskyně poskytuje své služby dětem a mladým lidem v Prachovicích již deset let. Oslovuje holky a kluky ve věku 6-20 let a nabízí jim podporu při zvládání každodenních situací a asistenci při trávení volného času. Těmito činnostmi přispívá ke zlepšení jejich sociální situace. Služby TP Jeskyně jsou financovány prostřednictvím Individuálního projektu Pardubického kraje na sociální služby, Ministerstva práce a sociálních věcí, Pardubického kraje a společnosti Holcim Česko.

Šance pro Tebe poskytuje nízkoprahové = snadno dostupné sociální služby dětem, mládeži a mladým dospělým. Provozuje nízkoprahová zařízení Futur a Áčko v Chrudimi. Provádí terénní kontaktní práci v Chrudimi a v Prachovicích. Terénní formou pracuje také s ohroženými rodinami. Nabízí uplatnění zájemcům o dobrovolnickou činnost. Provozuje Dům Agora jako „místo k setkávání“ a prostřednictvím Centra podpory volnočasových a zájmových aktivit poskytuje zázemí kulturním, společenským a zájmovým aktivitám.

Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz