Jeden svět přivádí do Chrudimi zajímavé osobnosti


Datum publikace: 12.03.2012

Filmový festival Jeden svět není jen o filmech, je i místem pro výměnu názorů a zkušeností, diváci mají možnost o tématech filmů diskutovat nejen s filmovými tvůrci, ale i s odborníky na danou problematiku. Během festivalu přijede do Chrudimi řada zajímavých hostů.

Prvním snímkem festivalu ve čtvrtek 22. 3. v 19:00 je nový český dokument režiséra Víta Janečka Závod ke dnu. Vít Janeček přijede do Chrudimi a přislíbil účast v debatě s diváky. Tento dokumentarista, esejista a vysokoškolský učitel se dlouhodobě zabývá filmovou historií a teorií, dokumentárním filmem a interdisciplinárními vztahy mezi uměleckými obory a obory poznání. Spoluzaložil Centrum audiovizuálních studií FAMU, kde nyní působí. Vede vzdělávací projekt FAMU v Barmě.

V sobotu 24. 3. zavítá do Chrudimi Nataša Kubíková, která působila v Blízkovýchodním programu AMO a nyní provádí disertační výzkum na Káhirské univerzitě v Egyptě. Nataša Kubíková absolvovala bakalářské a magisterské studium politologie a mezinárodních vztahů na Fakultě sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze. Divákům v Chrudimi bude k dispozici v debatě k filmům Dopisy z Íránu, Nedáme se umlčet a Bahrajnský výkřik do tmy.

V neděli 25. 3. v 15:00 je na programu film Nový svět, jehož hrdinové se snaží zamezit diktátu automobilové dopravy v estonském Tallinu. K filmu a následné debatě jsme pozvali hned dva hosty. Vojtěcha Jirsu – městského koordinátora rozvoje cyklistické dopravy na Magistrátě města Pardubice a Víta Masare, který je členem výkonné rady neformální platformy občanských aktivistů, umělců a nevládních organizací Auto*Mat, která reaguje na tlak neustále se zvyšující intenzity automobilového provozu v centru měst.

Druhý film nedělního promítání - dokument Davida Vondráčka Láska v hrobě vypráví příběh skupiny bezdomovců, kteří nalezli útočiště na německém evangelickém hřbitově v Praze-Strašnicích. Hostem promítání je Lukáš Hnát - koordinátor Azylového domu pro muže v Pardubicích.

Šance pro Tebe poskytuje nízkoprahové = snadno dostupné sociální služby dětem, mládeži a mladým dospělým. Provozuje nízkoprahová zařízení Futur a Áčko v Chrudimi. Provádí terénní kontaktní práci v Chrudimi a v Prachovicích. Terénní formou pracuje také s ohroženými rodinami. Nabízí uplatnění zájemcům o dobrovolnickou činnost. Provozuje Dům Agora jako „místo k setkávání“ a prostřednictvím Centra podpory zájmových a volnočasových aktivit Domu Agora poskytuje zázemí kulturním, společenským a zájmovým aktivitám.

Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz