Otevíráme nízkoprahové kluby po celém Chrudimsku


Datum publikace: 18.09.2017

Děti v klubu Futur, rok 2015 | Foto: Archiv Šance pro Tebe

Vážení a milí,
poslední týden v září se už po jedenácté stane Týdnem nízkoprahových klubů. Do akce, kterou celorepublikově zaštiťuje Česká asociace streetwork, se už tradičně zapojuje také organizace Šance pro Tebe se všemi nízkoprahovými zařízeními pro děti a mládež, jež provozuje.

Nízkoprahové kluby v Chrudimi, Hrochově Týnci a Prachovicích se veřejnosti otevřou ve čtvrtek 21. září od 10 do 15 hodin.  

V letošním roce se Šance pro Tebe do Týdne nízkoprahových klubů zapojí už po třetí v řadě. „Tím, že všechny naše kluby pro děti a mladé otevřeme veřejnosti, chceme přiblížit práci a sociální služby, které prostřednictvím klubu poskytujeme,“ uvádí Sophia Dvořáková, ředitelka organizace.

Dveře veřejnosti se v nízkoprahových zařízeních Šance pro Tebe otevřou ve všech lokalitách, kde sociální pracovníci pomáhají mladým. Tedy v Chrudim v klubech Agora (ulice Štěpánkova čp. 92) a Futur (Školní náměstí 11), dále pak v Prachovicích a v Hrochově Týnci.

Ve všech zmíněných klubech se věnují sociální pracovníci dětem od 6 let a mladým dospělým do 26 let. Nízkoprahové kluby jsou alternativou k volnočasovým a zájmovým kroužkům, ovšem s tím rozdílem, že zde mohou pracovníci klubu dětem pomoci v tíživých životních situacích, poskytnout poradenství a sociální servis.

„V Chrudimi v současné době provozujeme dva nízkoprahové kluby – Futur a Agora. V Prachovicích sociální pracovníci pro děti a mladé dospělé působí od roku 2002 a i zde je v provozu nízkoprahový klub. Pátým rokem své služby nabízíme i v lokalitě Hrochova Týnce,“ popisuje Sophia Dvořáková.

Ve jmenovaných oblastech Chrudimska, kam Šance pro Tebe vysílá své pracovníky, se nachází sociálně vyloučené lokality. „V těchto lokalitách pak pracujeme s dětmi, mládeží, mladými dospělými, ale i s jejich rodinami. Je totiž důležité propojovat sociální práci s dětmi i s dospělými a pracovat tak s celou komunitou, ve které tyto děti vyrůstají,“ vysvětlují sociální pracovníci Šance pro Tebe.

Propojení sociálních služeb pro děti a mládež se službami pro rodiny může velmi dobře působit na celou místní komunitu.
 

Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz