Podpora sociálních služeb Šance pro Tebe prostřednictvím Individuálního projektu


Datum publikace: 23.03.2012

Občanské sdružení Šance pro Tebe je jedním z poskytovatelů sociálních služeb v rámci „Individuálního projektu Pardubického kraje na sociální služby“. Podpořeny jsou sociální služby poskytované dětem a mládeži ve věku 15 – 26 let prostřednictvím NZDM Futur a Áčko v Chrudimi a prostřednictvím terénních programů Streetwork v Chrudimi a Jeskyně v Prachovicích. Projekt je ve třetím roce své realizace, potrvá až do ledna 2013.

„Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby“ je financován z Evropského sociálního fondu (www.esfcr.cz) prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR.

„Individuální projekt nám významnou mírou pomohl udržet kvalitní zajištění nízkoprahových služeb pro děti a mládež v Chrudimi a Prachovicích. Po třech letech jistoty nám však v příštím roce hrozí omezení služeb, neboť se dá očekávat, že služby sociální prevence nedosáhnou ze státního i krajského rozpočtu na výši peněz, které čerpali z Evropského sociálního fondu. Jsme rádi, že o naše aktivity stojí jak obec Prachovice, tak i město Chrudim, které nás finančně podporují. Naší snahou bude udržet kvalitní službu pro klienty i v dalších letech a to i za cenu omezení provozních a mzdových nákladů,“ říká ředitel Šance pro Tebe Milan Štorek.

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Futur nabízí dětem a mládeži ve věku 6 – 19 let v Chrudimi pomoc, radu a podporu při řešení problémů, se kterými se setkávají, bezpečné místo pro volný čas, podporu při realizaci jejich aktivit a nápadů. Těmito činnostmi přispívá ke zlepšení jejich sociální situace. NZDM Áčko nabízí mladým lidem ve věku 13 – 26 let, kteří se pohybují v Chrudimi bezpečný prostor a vybavení k trávení volného času, podporu při realizaci aktivit a nápadů, pomoc, radu a podporu při řešení problémů. Terénní program Streetwork vyhledává, oslovuje a podporuje mladé lidi v Chrudimi v obtížných situacích při zdolávání cesty k dospělosti. Terénní program Jeskyně oslovuje děti a mládež v obci Prachovice a nabízí jim podporu při zvládání každodenních situací a asistenci při trávení volného času.

Šance pro Tebe poskytuje nízkoprahové = snadno dostupné sociální služby dětem, mládeži a mladým dospělým. Provozuje nízkoprahová zařízení Futur a Áčko v Chrudimi. Provádí terénní kontaktní práci v Chrudimi a v Prachovicích. Terénní formou pracuje také s ohroženými rodinami. Nabízí uplatnění zájemcům o dobrovolnickou činnost. Provozuje Dům Agora jako „místo k setkávání“ a prostřednictvím Centra podpory zájmových a volnočasových aktivit Domu Agora poskytuje zázemí kulturním, společenským a zájmovým aktivitám.

Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz