Proměny Futuru v roce 2012


Datum publikace: 22.03.2012

K 1. 1. 2012 došlo ke sloučení dvou sociálních služeb občanského sdružení Šance pro Tebe. Nízkoprahový klub Kopretina, kterému dlouhodobě klesal počet klientů z důvodu jejich vystěhování z lokality pod chrudimským nádražím, byl odregistrován a jeho klienty převzalo NZDM Futur.

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Futur nabízí svým klientům pomoc, radu a podporu při řešení problémů, se kterými se setkávají a bezpečné místo pro jejich volný čas. „Rozšířili jsme věkovou hranici našich klientů na 6 až 19 let, rozšířili jsme také otevírací dobu. Klub nyní prochází vizuální změnou, úpravou prostor, měníme i grafický styl, který přizpůsobujeme mladším klientům. Měníme jak propagační materiály, tak i design smluv, plánovacích dokumentů či průvodce naší službou. Součástí úterního odpoledne se staly pravidelné hodinové bloky s preventivním tématem,“ říká realizátorka NZDM Futur Šárka Kejzlarová. „Do úprav prostor klubu se zapojili i sami klienti. Chtěli jsme znát jejich návrhy a nápady, které nám mohli sdělit osobně či prostřednictvím vzkazníku,“ dodává Kejzlarová.

NZDM Futur nabízí také podporu při realizaci aktivit a nápadů svých klientů. „Klient však musí být sám aktivní. Realizovat akce bez spoluúčasti klientů nám připadá neefektivní. Máme za sebou první nocovačku, která byla čistě v režii klientů a myslím, že jí můžeme ohodnotit jako velice povedenou. Klienti vytvořili leták nocovačky, sestavili její program, zorganizovali přípravu večeře, zapojili se do definování pravidel nocovačky a kontrolovali jejich dodržování. Do nabídky NZDM Futur dále zavádíme pravidelnou páteční skupinovou práci zaměřenou na zpěv. Vzhledem k tomu, že většina našich klientů se ráda věnuje muzice, avšak nenavštěvují žádnou hudební školu, napadlo mě jít jim vstříc a využít páteční den na rozvoj jejich talentu,“ říká Kristýna Zelenková, kontaktní pracovník NZDM Futur.

Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež přispívají svou činností ke zlepšení sociální situace svých klientů. Služby NZDM Futur jsou financovány prostřednictvím Individuálního projektu Pardubického kraje na sociální služby, Ministerstva práce a sociálních věcí, Pardubického kraje a města Chrudim.

Šance pro Tebe poskytuje nízkoprahové = snadno dostupné sociální služby dětem, mládeži a mladým dospělým. Provozuje nízkoprahová zařízení Futur a Áčko v Chrudimi. Provádí terénní kontaktní práci v Chrudimi a v Prachovicích. Terénní formou pracuje také s ohroženými rodinami. Nabízí uplatnění zájemcům o dobrovolnickou činnost. Provozuje Dům Agora jako „místo k setkávání“ a prostřednictvím Centra podpory volnočasových a zájmových aktivit poskytuje zázemí kulturním, společenským a zájmovým aktivitám.

Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz