Šance pro Tebe v Klášterních zahradách bavila děti a ukázala svou práci. Se svými talenty se představily také děti z vyloučených lokalit Chrudimska


Datum publikace: 16.09.2017

Den s Šancí v Klášterních zahradách | Foto: Archiv Šance pro Tebe

Už po třetí v řadě se na konci srpna uskutečnila v Klášterních zahradách v Chrudimi venkovní akce, na níž organizace Šance pro Tebe představila svou činnost. Hlavním cílem však bylo sejít se a užít si pohodový letní den na konci prázdnin. 

A to se také vydařilo, protože počasí přálo a tak na Den s Šancí dorazilo několika desítek dětí i rodičů. Rodiče se mohli seznámi s prací organizace Šance pro Tebe, čím vším se zabývá a jaké služby a pomoc poskytuje.

Pro děti připravili pracovníci ze Šance pro Tebe spolu s dobrovolníky bohatý program. Ten začal už v 10 hodin dopoledne na hřišti, kde děti odzkoušely basketbal, ujasnily si pravidla fotbalu a byly pro ně připravené také soutěže - třeba ve skákání přes švihadlo anebo v přesnosti střílení na branku hokejkou.

„V prostorách zahrad jsme také kromě sportovního vyžití připravili malování na obličej anebo povídání s praktickými ukázkami rybaření. Svůj prostor tady měla také městská policie a nutno podotknout, že jejich stánek budil největší zájem. Děti velmi zajímala možnost si odzkoušet vybavení policistů. A velmi je bavilo, když jim policisté pomocí speciálního přístroje měřili, jak rychle běhají,“ popisuje Sophia Dvořáková, ředitelka Šance pro Tebe.

Z dalších zajímavostí programu stojí za zmínění představení známého kreslíře Honzy Lušovského. „Honza Lušovský bez nároku na honorář věnoval dětem své vystoupení se spoustou veselých příhod a malováním obrázků. Kromě toho na akci přijel také Červený kříž anebo sportovci s ukázkami bojových umění,“ doplňují pracovníci Šance pro Tebe. 

Finálem Dne s Šancí byla soutěž s názvem „Šance má talent". V Klášterních zahradách tak mohly představit své talenty děti z vyloučených lokalit po celém Chrudimsku. Letošním vítězem se stal třináctiletý soutěžící jménem Santiago z Hrochova Týnce, který se představil jako výborný zpěvák.

Děkujeme za podporu!

Den s Šancí se mohl uskutečnit díky finanční podpoře Města Chrudim a za vydatné pomoci sponzorů. Velmi jim tímto děkujeme.

Společnost Goldfein CZ s.r.o. nám věnovala sladké pečivo a Lahůdky Fantasia odměny a nápoje, a tak jsme měli zajištěno občerstvení i ceny do soutěží. Do těch nám přispěla také firma Mattys, která věnovala několik desítek kusů dřevěných náramků.

Velké díky opět patří i dobrovolníkům, kteří s organizací Dne s Šancí pomáhali.  

Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz