Terénní práce pro děti a rodiny je podpořena celonárodní sbírkou Pomozte dětem!


Datum publikace: 20.02.2012

Od 1.1.2012 občanské sdružení Šance pro Tebe realizuje roční projekt „Terénní práce pro děti a rodiny ohrožené sociálním vyloučením“. Projekt je podpořen v rámci celonárodní sbírky Pomozte dětem České televize a Nadace rozvoje občanské společnosti.

„Celý leden jsme monitorovali rodiny pohybující se v Chrudimi. Především jsme sledovali pohyb bývalých klientů NZDM Kopretina a jejich rodin z vyloučené lokality pod chrudimským nádražím. Cílem monitoringu bylo zmapovat si, kde se rodiny nachází a připravit se na oslovení dětí a rodin s nabídkou nového Terénního programu pro rodiny,“ říká Michaela Benešová, realizátorka projektu.

Cílem projektu je zvyšovat kvalitu života dětí ze sociálně vyloučeného prostředí v Chrudimi prostřednictvím komplexu služeb terénní a navštěvující práce v rodinách. Projekt bude realizován po celý rok 2012 a celkem podpoří minimálně 40 dětí a jejich rodiny. Zejména pak ty, které byly vystěhovány z vyloučené lokality pod chrudimským nádražím a ocitly se mimo dosah nízkoprahových služeb.

„Začali jsme s aktivním oslovováním rodin. Podařilo se nám oslovit sedm rodin, z toho pět rodin je s námi pravidelně v kontaktu. Služba probíhá terénní formou tzn. docházíme do domácností, kde rodičům nabízíme naše služby, např. doučování, volnočasové aktivity pro jejich děti, sociální poradenství, pomoc v obtížných situacích, asistenci při zvládání výchovy apod. Posledních 14 dní pracujeme s maminkou ve prospěch jejího pětiletého syna. Pomáháme jí s vyřízením odkladu nástupu do školy, s výběrem školky, dětského lékaře v Chrudimi atd.,“ doplňuje Michaela Benešová.

Šance pro Tebe poskytuje nízkoprahové = snadno dostupné sociální služby dětem, mládeži a mladým dospělým. Provozuje nízkoprahová zařízení Futur a Áčko v Chrudimi. Provádí terénní kontaktní práci v Chrudimi a v Prachovicích. Terénní formou pracuje také s ohroženými rodinami. Nabízí uplatnění zájemcům o dobrovolnickou činnost. Provozuje Dům Agora jako „místo k setkávání“ a prostřednictvím Centra podpory zájmových a volnočasových aktivit Domu Agora poskytuje zázemí kulturním, společenským a zájmovým aktivitám.

Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz