Underground Football Cup oslaví v srpnu čtvrt století!


Datum publikace: 09.08.2012

Už tradičně patří druhá srpnová sobota akci s názvem Underground Football Cup. Letos ji nadšenci pořádají už po 25. spolu v režii neziskové organizace Šance pro Tebe. Klání v malém fotbalu mezi soupeři z řad recesistů, mániček a všech fanoušků alternativní scény se uskuteční na hřišti Janderov. V kalendáři si tedy poznamenejte datum 11. srpna a od 11 hodin se přijďte pobavit nebo si zahrát na tradičně netradičním fotbalovém mači.

Underground Football Cup se poprvé konal na jaře 1986. „Tehdy se partička mániček z Chrasti u Chrudimi, která jezdila na hudební i jiné akce alternativní kultury po celé republice, na akce utajené , polooficiální i oficiální, rozhodla uspořádat fotbalový turnaj. Měli jsme dostatek stejně smýšlejících přátel z okolních i vzdálenějších měst jako je Chrudim, Jihlava, Havlíčkův Brod, Pardubice anebo Rychnov,“ popisuje František Kadlec (hlavní organizátor) vznik myšlenky Underground Football Cupu. Nadšení vydrželo a tak se letos tento podivuhodný turnaj bude hrát už po 25. v řadě. Změnilo se ale za to čtvrt století něco na hlavní ideji turnaje? „Myšlenka celé akce je myslím pořád stejná, i když současní účastníci akce jsou většinou mladších generací,“ říká František Kadlec.

Zčásti recese a zčásti sportovní klání je Underground Football Cup do dnes. „Netřeba připomínat, že samotný fotbalový turnaj je spíše recesí než úpornou sportovní událostí, proto je otevřený opravdu pro všechny,“ líčí podstatu turnaje a hráčskou účast hlavní organizátor Kadlec. Na webových stránkách turnaje najdete poznámku, že všemožné převleky jsou rozhodně vítány. Nejoriginálnější z nich pak budou vyhodnoceny a náležitě oceněny jako „morální vítězové“ mače. „Je ovšem pravdou, že vyřazovací část turnaje, kam postoupí nejlepší týmy ze skupin, jsou již zcela prestižní záležitostí,“ uvádí František na pravou míru neopodstatněné dohady o neprestižnosti recesistického fotbalového klání.

Na hřišti Janderov, pořadateli trefně nazývané jako „poslední výspa chrudimské alternativní hudební scény“, očekávejte ale i muzikantskou přehlídku. Hudební nášup kapely zajistí na dvou pódiích ve stylu undeground folku, blues, reggae anebo punku. Line-up kapel se stále plní a organizátoři ho zveřejňují na webových stránkách akce.

Výjimečnost turnaje zajišťuje i letošní novinka v podobě vstupného. Turnaj rozhodně nepodléhá trendům ve zdražování. Naopak – vstupné se oproti loňskému ročníku snižuje na 100 Kč. Jak uvádí hlavní organizátor,tímto se hudební dramaturgie akce vrací, alespoň částečně, ke svým kořenům a základům, ze kterých v 80. letech vznikla. „Je to stále sympatická akce, která dává šanci pro setkání lidí. Pankáči, ženy, děti, prostě kdokoliv si tady může bez obav zahrát fotbal. Chceme touto akcí podpořit i letošní chrudimský rok sportu a nabídnout tak určitou alternativu,“ doplňuje Milan Štorek, šéf Šance pro Tebe, neziskové organizace, která turnaj zaštiťuje.

Facebook Šance pro Tebe

Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz