Agora se zaplní karnevalovými maskami


Datum publikace: 29.03.2012

V rámci projektu Terénní práce pro děti a rodiny ohrožené sociálním vyloučením proběhne 6. 4. 2012 v 15 hodin v chrudimské Agoře dětský karneval. Akce je podpořena celonárodní sbírkou Pomozte dětem České televize a Nadace rozvoje občanské společnosti. Cílem této akce je také oslovit rodiny s nabídkou Terénního programu a informovat o je tom, že je tu služba, která jim může pomoci s vyřizováním běžných, ale i obtížnějších záležitostí.

 

„Doufáme, že přijde hodně dětí společně se svými rodiči, prarodiči, tetami, strýci, sourozenci a dalšími blízkými osobami. Děti čeká bohatý program. Např. velikonoční dílna, kde si každé dítě může vybarvit a vyzdobit papírové vajíčko a odnést si ho domů. Děti si mohou svou masku vyrobit i přímo na místě. Připraveny jsou soutěže, každý účastník získá drobné ceny. Nebude chybět hudba a doufám, že i dobrá atmosféra,“ říká Michaela Benešová.

Cílem projektu je zvyšovat kvalitu života dětí ze sociálně vyloučeného prostředí v Chrudimi prostřednictvím komplexu služeb terénní a navštěvující práce v rodinách. Projekt bude realizován po celý rok 2012 a celkem podpoří minimálně 40 dětí a jejich rodiny. Zejména pak ty, které byly vystěhovány z vyloučené lokality pod chrudimským nádražím a ocitly se mimo dosah nízkoprahových služeb.

„Při oslovování rodin s nabídkou dětského karnevalu se mnohým rodičům rozzářily oči a bylo vidět, že jsou rádi za každou akci, kam mohou přijít společně se svými nejmladšími dětmi. Cílem této akce je také oslovit rodiny s nabídkou Terénního programu pro rodiny s dětmi a informovat je o tom, že je tu služba, která jim může pomoci s vyřízením běžných, ale i obtížnějších záležitostí. Doufáme, že akce bude jedním z prostředků navázání důvěry u rodičů a dětí, a bude mít u rodin úspěch,“ doplňuje Michaela Benešová.

Šance pro Tebe poskytuje nízkoprahové = snadno dostupné sociální služby dětem, mládeži a mladým dospělým. Provozuje nízkoprahová zařízení Futur a Áčko v Chrudimi. Provádí terénní kontaktní práci v Chrudimi a v Prachovicích. Terénní formou pracuje také s ohroženými rodinami. Nabízí uplatnění zájemcům o dobrovolnickou činnost. Provozuje Dům Agora jako „místo k setkávání“ a prostřednictvím Centra podpory zájmových a volnočasových aktivit Domu Agora poskytuje zázemí kulturním, společenským a zájmovým aktivitám.

Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz