Během prázdnin v Šanci pro Tebe…


Datum publikace: 19.08.2022

Začátek prázdnin oslavily děti v zázemí nízkoprahových klubů. Pracovníkům se pochlubily s vysvědčením a zároveň se podělily o své dojmy z celkového hodnocení. Během konverzace pak sdělovaly pracovníkům své plány na následující dva prázdninové měsíce.

S dětmi jsme oslavili konec školního roku, avšak pro zaměstnance prázdninový režim neplatí. Struktura každodenních činností odpovídá běžnému pracovnímu provozu organizace. Pružně a variabilně reagujeme na potřeby cílových skupin a snažíme se podporovat ty nejzranitelnější.                                                                           

Zvyšování cen, inflace a další problémy dopadají na členy společnosti, kteří se již před těmito jevy potáceli na hraně chudoby.

Za zmínku stojí konkrétní příklad z praxe. Popisuje maminku samoživitelku s dvěma dětmi, která se dostala do finančních problémů. Navýšení nájemného jí způsobilo nečekanou komplikaci do zásahu rozpočtu její rodiny. Po zvýšení výdajů se ocitla bez finančních prostředků, za které by mohla svým dětem obstarat obživu.

S komplikovanou a nepříjemnou situací jí dokázala pomoci zaměstnankyně Terénního programu pro rodiny s dětmi.

„Když už jsem opravdu nevěděla kudy kam, tak jsem potkala svého souseda. Slovo dalo slovo a on mě nasměroval na organizaci, která by mi mohla pomoci s vyřešením mé situace, což pro mě bylo v tu chvíli velmi důležité. Na doporučení jsem tedy navštívila Šanci pro Tebe, konkrétně Terezu Pozdníkovou, která mi dokázala, že stále existují lidé, kteří dokážou člověku pomoci, poradit a najít zase správný životní směr. Bez nich bych jen těžko celou situaci zvládala. Díky nim mi nyní nehrozí, že skončím s dětmi na ulici nebo na ubytovně. Moc si toho Vážím a děkuji za pomoc, jsem ráda, že podobné organizace existují“, říká Pavlína.

V Šanci pro Tebe jsme během prázdnin začali s realizací adaptačních kurzů pro děti ukrajinských uprchlíků, které měly trávit prázdniny na bytě nebo na ubytovně. Tyto kurzy jsou prostředkem, jak pomoci dětem s efektivnější integrací do společnosti.

Vedle výukových programů probíhaly také volnočasové aktivity, jejíž součástí bylo i několik celodenních výletů na zajímavá místa v pardubickém kraji. Díky tomu jsme mohli ukrajinským dětem zpříjemnit prázdninové dny a umožnili jim na chvíli zapomenout na ponuré okamžiky jejich života, vyvolané válečným konfliktem na Ukrajině.

Jednou jsme na hoře, a jednou dole. Podat pomocnou ruku můžeme ale vždy, a to každému a bez výjimky.

Marek Točoň
PR Pracovník
Mob.: 733 747 746
E-mail: marek@sance.chrudim.cz

Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz