CHRUDIM AGORA MEETING: Opět představíme "jiné" aktivity mladých


Datum publikace: 22.01.2013

Agora letos uvítá novinku – je jí zimní varianta úspěšného Chrudim Street Meetingu. 

  • termín: pátek 25. ledna 2013 
  • čas: od 16 do 22 hodin 
  • místo: Agora, Štěpánkova 92, Chrudim

V pátek 25. ledna 2013 od čtyř hodin odpoledne do desáté večerní bude klubový prostor Agory v Chrudimi patřit mladým a jejich aktivitám jako je hip hop, rap, beatbox, freestyle anebo graffity. Zveme všechny! Dveře Agory jsou otevřené.

Letošní první "street meeting", který už tradičně představuje aktivity mladých, které jsou někdy bohužel vnímány negativně nebo jako nebezpečné, jsme naplánovali už na zimní období a pro nepřízeň počasí jsme ho usadili do prostor Agory.

"Zimní varianta" street meetingu vznikla ale hlavně proto, aby se vyplnila dlouhá časová prodleva mezi jednotlivými běhy street meetingu. Už dva roky se Chrudim Street Meeting koná venku, a to na jaře a na podzim. "Chtěli jsme také zužitkovat výtvory z venkovních akcí – graffiti a fotografie – a v neposlední řadě dát opět prostor mladým k jejich sebeprezentaci, aby strávili odpoledne v jiném duchu než obvykle," popisuje myšlenku zimního meetingu Petra Veselá z Terénního programu organizace Šance pro Tebe.

Dalším z významů Chrudim Agora Meetingu je i představení klubového prostředí a nabídky Šance pro Tebe zejména místní mládeži. "Shodou okolností nás oslovil místní mladý muž – Petr Najman, který se věnuje rapování a hudbě. Chtěl se do realizování akce sám aktivně zapojit," sděluje ještě Petra Veselá. Petr Najman tedy zajistil hudební produkci a interprety, stejně tak grafika, a dokázal s sebou strhnout i další lidi a Chrudim Agora Meeting nyní spěje do finále.

"Předchozí akce konečně splnily svůj účel – na základě venkovních street meetingů jsme dokázali oslovit a zaujmout skupinu mladých, kteří mají zájem něco tvořit a zrealizovat zajímavé odpoledne také pro ostatní. Akce je samozřejmě otevřená široké veřejnosti a každý, kdo má zájem poznat svět mladých lidí, je vítaný," říká Petra Veselá.

Program Chrudim Agora Meetingu

Z bohatého programu zmiňme bratrskou dvojici Pepu a Otu Kováčovi, kteří předvedou vynikající beat box. Dále se na pódiu Agory vystřídají hip-hopová uskupení Amigo Bastards z Pardubic, Preskot z Holic, freestylisté Marth a Dark z Chrudimi a Pardubic či MC Dawa z Třibřich.

Publikum a začínající umělci budou moci shlédnout vystoupení zkušeného interpreta DATSU z Chrudimi, který je spojený s místní hip-hopovou scénou již od poloviny 90. let. "Těšíme se na všechny účinkující. Na programu je také soutěž o nejlepšího freestylistu. To znamená, že účinkující předvedou, jak dokáží na místě vytvářet rýmy a zaujmout publikum svým rapujícím projevem," láká do Agory Jaroslav Marek, další pracovník z Terénního programu.

Rádi bychom upozornili, že bude probíhat také dražba graffiti, které vznikly na předchozích venkovních akcích (květen a září 2012). K vidění bude i výstava fotografií ze zářijového běhu Chrudim Street Meetingu. Výtěžek z dražby graffiti se využije na produkci jarního Chrudim Street Meetingu.

Smysl našich "street meetingů"

Každým ze "street meetingů" chceme dát možnost mladým lidem udělat něco pro ostatní – zrealizovat akci a vyzkoušet si, co to všechno obnáší. "Zažít pocit, že jsem udělal něco užitečného, někoho jsem pobavil. Chceme dát prostor mladým lidem k prezentaci jejich zájmů, způsobu trávení volného času. Zažít zajímavé odpoledne, které je pro ně dostupné, protože je v místě, kde bydlí a je bez finanční zátěže," popisuje Jaroslav Marek. Přijďte se také podívat na to, co dnes mladé lidi baví, co je pro ně důležité a jak tráví volný čas.

AKCE JE NEKUŘÁCKÁ, BEZ ALKOHOLU, BEZ DROG A KONÁ SE V BEZPEČNÉM PROSTORU.

CHRUDIM AGORA MEETING organizuje Šance pro Tebe, konkrétně pracovníci z Terénních programů.

Za podpory města Chrudim, Individuálního projektu Pardubického kraje na sociální služby, Ministerstva práce a sociálních věcí a Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, Airdock Hip Hop Shop a BBK Clothing tak můžeme chrudimské veřejnosti představit svou práci, ale především zprostředkovat kontakt mezi "mladými z ulice" a ostatní společností.

Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz