Diskotéka v Agoře byla plně v režii klientů Futuru. Přišlo 50 návštěvníků


Datum publikace: 02.04.2012

Příprava, propagace a samotná organizace diskotéky v Agoře byla plně v rukou dvou klientů nízkoprahového klubu Futur. Akce, která probíhala za podpory a asistence kontaktních pracovníků občanského sdružení Šance pro Tebe, se konala v pátek 9. března 2012 a navštívilo ji bezmála 50 lidí.

Klienti Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež Futur využili možnost pořádat akci v domě Agora a rozhodli se pro diskotéku. Příprava takové akce zahrnuje jednání s úřady – ohlášení veřejné akce, propagaci – vytvoření plakátu a jeho distribuci, zajištění termínu a zamluvení prostor Agory, zajištění hudby, programu, občerstvení apod.

„Podle našich pravidel mohou takto velkou akci pořádat klienti starší 15ti let, což zaručuje, že již mají zkušenosti z organizace menších akcí. Přípravy této diskotéky se ujali zkušení klienti a vše tak proběhlo zcela bez problémů,“ říká Kristýna Zelenková, kontaktní pracovník NZDM Futur.

Stejně tak koordinace samotné akce byla v rukou klientů. Postarat se ve dvou lidech o bezmála 50 návštěvníků, hudbu, dodržování pravidel a mnoho dalších jednotlivých úkonů není jednoduché. „Samozřejmě nebylo vše úplně bez chyby, proto jsme tam byli my, pracovníci, abychom na drobnosti pořadatele upozorňovali. Myslím, že akce byla vydařená a všichni jsme měli radost z vysokého počtu návštěvníků,“ říká Šárka Kejzlarová, realizátorka NZDM Futur

Nízkoprahová zařízení pro děti a mládež přispívají svou činností ke zlepšení sociální situace svých klientů. Služby NZDM Futur jsou financovány prostřednictvím Individuálního projektu Pardubického kraje na sociální služby, Ministerstva práce a sociálních věcí, Pardubického kraje a města Chrudim.

Šance pro Tebe poskytuje nízkoprahové = snadno dostupné sociální služby dětem, mládeži a mladým dospělým. Provozuje nízkoprahová zařízení Futur a Áčko v Chrudimi. Provádí terénní kontaktní práci v Chrudimi a v Prachovicích. Terénní formou pracuje také s ohroženými rodinami. Nabízí uplatnění zájemcům o dobrovolnickou činnost. Provozuje Dům Agora jako „místo k setkávání“ a prostřednictvím Centra podpory volnočasových a zájmových aktivit poskytuje zázemí kulturním, společenským a zájmovým aktivitám.

Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz