I letos můžeme pomáhat předškolním dětem a usnadnit jim vstup do školních lavic


Datum publikace: 14.02.2014

Ilustrační foto | Zdroj: Archiv Šance pro Tebe, 2013

Ulevilo se nám! I v roce 2014 máme finance na pokračování práce s předškolními dětmi ve vyloučených lokalitách Pardubicka a Chrudimska. Můžeme tak navázat na předchozí rok, ve kterém jsme začali realizovat projekt „Předškolní příprava a včasná péče“ anebo zkráceně „předškolka“.

Do předškolky dochází děti, které zde mohou s pedagogickým pracovníkem rozvíjet své nadání a který podporuje jejich talenty. Podstatnou součástí práce s dětmi je změna ve vnímání důležitosti vzdělání a vzdělávání. Předškolka má také ambice měnit pohled na školu a paní učitelky jako na přátele.

Naše "předškolka" je podpořena z projektu Pomozte dětem organizovaného Nadací rozvoje občanské společnosti a Českou televizí a stejnou měrou je podpořena Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy.

"Předškolka“ neboli projekt „Předškolní příprava a včasná péče 2014“ a projekt Kamas te phirel andre škola bije dar – Chceme do školy bez obav

Projekt „Předškolní příprava a včasná péče 2014“ a projekt "Kamas te phirel andre škola bije dar – Chceme do školy bez obav" není žádnou novinkou mezi snahami pracovníků Šance pro Tebe.

Projekt „Předškolní příprava a včasná péče 2014“ vznikl už v předchozím roce a díky opětovné podpoře Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky jsme v jeho realizaci mohli pokračovat také v roce 2014.

A i v letošním roce si vzali pracovníci v projektu tzv. „předškolky“ za své, že budou cíleně pracovat s dětmi, které se připravují na první vstup do školních lavic a kterým by mohlo hrozit sociální vyloučení anebo žijí v sociálně vyloučeném prostředí. „Chceme takovým dětem usnadnit přístup k předškolnímu vzdělávání a také rozvíjet jejich nadání a talenty,“ popisují pracovníci Šance pro Tebe hlavní myšlenku projektu „Předškolní příprava a včasná péče 2014“.

„Nabízíme dětem a rodičům možnost připravit se na úspěšný vstup do školy i tím, že jim zprostředkujeme pozitivní zážitek se vzdělávacím systémem," popisují dále pracovnice z předškolky. Právě taká cílená práce může pomoci s odstraněním bariér a předsudků ze strany rodičů i pedagogů. Kromě toho může "předškolka" také zamezit zbytečnému přestupu dětí na speciální školy.

 

Projekt tzv. „předškolky“ realizujeme už od minulého roku, kdy se jej podařilo zavést v Hrochově Týnci.

 

 

 

 

 

 

 

 

Projekt „Předškolní příprava a včasná péče 2014“ podporuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky. Projekt "Kamas te phirel andre škola bije dar – Chceme do školy bez obav" podporuje projekt Pomozte dětem, který organizuje Nadace rozvoje občanské společnosti a Česká televize. Oba projekty pak tvoří naši "předškolku". 

O našich dalších projektech se můžete dočíst také v odkazu Projekty zde

Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz