Komunitní úterky v Agoře pokračují: hrálo se autorské divadlo v neotřelé formě a o svatém Františkovi


Datum publikace: 22.10.2014

Komunitní úterky v Agoře pokračují: hrálo se autorské divadlo v neotřelé formě a o svatém Františkovi

Tradice komunitních úterků v chrudimském domě Agora, kousek od Resslova náměstí, pokračuje. A program je bohatý. O tom, co všechno se děje v Agoře v průběhu října, jsme psali v článku Říjnový program v Agoře zve na koncerty, filmy i divadelní improvizaci. A co se dělo na konci září?

Jedním ze zajímavých úterních komunitních programů bylo divadelní představení, se kterým do sálu Agory zavítaly Anna Krtičková a Veronika Svobodová a představily svou „Pouť“.

 

V úterý v podvečer se tak diváci mohli nechat vtáhnout do autorské inscenace, jejíž inspiraci autorky Veronika a Anna čerpaly ze života svatého Františka. Kromě jeho osobnosti byl děj jejich hry poznamenán také tématem italské poutě s názvem „Camino di San Francesco“. „Autorky v představení kombinují loutkové divadlo s živými projekcemi a připravenými animovanými sekvencemi,“ přibližuje neotřelost divadelního kusu Nela Richtrová, rodinný asistent ze Šance pro Tebe.

 

„Představení bylo příjemným zastavením se. Divadelnicím se podařilo vtáhnout diváky do příběhu a příjemně je překvapovat neotřelými formami jeho ztvárnění,“ doplňuje ještě Nela Richtrová své osobní postřehy.


Kromě divadla se úterní návštěvníci Agory mohli také pokochat a i inspirovat na výstavě. „Na sále klubu Agora probíhala také výstava kreseb a origami jednoho z našich klientů nízkoprahového klubu Futur v Hrochově Týnci,“ uzavřela povídání o posledním zářijovém komunitním úterku Nela.

 

Komunitní úterky se opět stávají součástí pravidelného programu domu Agora, který míří za širokou veřejností a nejen za nejbližšími obyvateli z Chrudimi. Komunitní úterky jsou realizovány a podporuje je město Chrudim.
 

Více o akcích, které se uskutečňují v domě Agora, najdete na odkazu "Akce" na našich webových stránkách. Aktuálně se připravujeme na Halloweenskou párty v Agoře (30. října od 15 hodin) a také na Balkánskou noc (31. října od 19 hodin).  

Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz