Končí tříletá podpora Individuálním projektem Pardubického kraje na sociální služby


Datum publikace: 25.01.2013

Nízkoprahové služby a terénní programy pro děti a mládež ve věku 15 – 26 let občanského sdružení Šance pro Tebe byly od roku 2010 do konce letošního ledna financovány zejména prostřednictvím Individuálního projektu Pardubického kraje na sociální služby.

„Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby“ je financován z Evropského sociálního fondu (www.esfcr.cz) prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR. Hlavním cílem projektu bylo zajištění dostupnosti sociálních služeb vybraným cílovým skupinám na celém území Pardubického kraje a podpora vyrovnávání příležitostí v přístupu ke vzdělání, na trh práce a podpora sociální integrace příslušníků skupin ohrožených sociální exkluzí prostřednictvím zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb.

„Individuální projekt nám významnou mírou pomohl udržet kvalitní zajištění nízkoprahových služeb pro děti a mládež v Chrudimi a Prachovicích. Přinesl nám 3 roky finanční jistoty na určené služby a na určitý počet pracovníků. Díky projektu jsme nemuseli řešit financování služeb na začátku roku, kdy teprve dobíhají dotační řízení. I když byl projekt primárně nastaven na plnění kvantitativních dat, umožnil nám věnovat se i kvalitě, mohli jsme si dovolit vzdělávat pracovníky a prověřit služby audity kvality České asociace streetwork,“ říká ředitel Šance pro Tebe.

„Po třech letech jistoty však budeme muset pravděpodobně služby pro děti a mládež v tomto roce omezovat, neboť se dá očekávat, že služby sociální prevence nedosáhnou ze státního i krajského rozpočtu na výši peněz, které čerpali z Evropského sociálního fondu. Jsme rádi, že o naše aktivity stojí jak obec Prachovice, tak i město Chrudim, které nás finančně podporují. Naší snahou bude udržet kvalitní službu pro klienty i v dalších letech a to i za cenu omezení provozních a mzdových nákladů,“ dodává Milan Štorek.

Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz