Nízkoprahový happening, aneb kluby na ulici


Datum publikace: 15.04.2012

Pracovní skupina nízkoprahových služeb Pardubického kraje Pražec 08 vyhlašuje 27. duben 2012 dnem nízkoprahových služeb. Dnem služeb, které jsou snadno dostupné dětem, mládeži a mladým dospělým v období, kdy řeší neshody s rodiči, ve škole, v partě, nudí se, nemají si s kým popovídat apod.

V pátek 27. dubna se v Pardubicích, v ulici Jungmannova, Letohradu, v ulici Taušlova, Chrudimi, v klubech občasného sdružení Šance pro Tebe a ve Vysokém Mýtě v ulici Průmyslová přiblíží kluby veřejnosti tak, že budou vystěhovány ven, přímo na ulici. Ano, čtete správně, přímo na chodníky před jednotlivými kluby.

Kolemjdoucí se tak nenásilnou formou stanou součástí nízkoprahového happeningu, jehož cílem je poukázat na význam nízkoprahových klubů ve společnosti, v systému sociálních služeb v jednotlivých městech. Přirozeně se tak lidé jdoucí z práce, ze školy, na nákup apod. stanou součástí klubu. Budou si povídat s pracovníky, rozvíjet logické myšlení u společenských her či trénovat zápěstí při stolním fotbálku nebo ping-pongu. Děti budou moci ještě navíc kreslit svůj klub. Jejich obrázky pak budou společně vyfoceny a nalepeny do pomyslné mapy kraje.

Pracovní skupina pořádá společný den otevřených dveří v Pardubickém kraji každoročně, letos je to již jeho třetí ročník. „Dny otevřených dveří nebývají u veřejnosti kvitované, lidé spěchají, nemají čas. Tak jsme se rozhodli jít přímo mezi ně“. Uvedla předsedkyně skupiny Mgr. Šárka Barnová. „Doufejme, že nám bude přát počasí a že na celou akci bude ještě mnoho lidí vzpomínat.“

Pracovní skupina PRAŽEC 08 je neformálním uskupením, které je otevřeno všem zařízením poskytující nízkoprahové služby v Pardubickém kraji. Jeho cílem je zkvalitňovat služby, zvyšovat prestiž a profesionalitu oboru. Více informací o skupině naleznete na níže uvedených kontaktech.

Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz