O seminář „Poznej svého teenagera“ byl zájem, další se uskuteční na konci května


Datum publikace: 16.05.2012

Šance pro Tebe, nezisková organizace z Chrudimi, která je považována za experta v práci s mládeží a mladými dospělými, uspořádala v úterý 24. dubna 2012, za podpory města Chrudim, první ze seminářů zaměřených na porozumění dospívajícím „Poznej svého teenagera“. Seminář se setkal nejen s velkým úspěchem a přáním brzkého opakování, ale i s plnou účastí, přišlo celkem 14 zájemců.

„Seminář byl zaměřen na pochopení světa dospívajících a účastníky akce byli z větší části rodiče, v menší míře pěstouni a učitelky. Interaktivní formou jsme nakonec došli k nahlédnutí do prožívání, tužeb, motivací, nejistot a strachů teenagerů. Takový vnor je pro každodenní komunikaci s dospívajícími nezbytnou podmínkou,“ říká Petr Pražák, jeden z lektorů semináře.

Pod vedením odborníků jako je právě Petr Pražák a Michal Zahradník, kteří se práci s mladými dospělými profesně věnují již mnoho let, se všech 14 účastníků semináře aktivně zapojilo do debaty a kladení dotazů. Tříhodinové setkání pak vyvolalo mnoho dalších navazujících témat jako je třeba problémové chování dětí v pěstounské péči, rozdílný pohled partnerů na výchovu dětí nebo komunikace a vztah v trojlístku škola – dítě – rodič.

Lektoři Zahradník a Pražák však seminář nevedli formou mentorování, ale formou vžití se do situace „svého“ dospívajícího. „Bylo to pro mě inspirující,“ říká jedna z účastnic semináře a dodává, že si ze semináře odnáší nejen tyto nové vhledy, ale i „uvědomění, v čem dělám chyby. Mohla jsem to sdílet se skupinou, podívat se na svět dospívajícího jiným pohledem.“ Další z rodičů zase dodává, že si odnáší několik zajímavých tipů, jak napravit své vlastní chyby v komunikaci, ale jedním dechem říká, že na takové složité téma to bylo příliš málo času.

Pro velký úspěch prvního semináře „Poznej svého teenagera“ se v úterý 29. května 2012 v prostorách Chrudimské Šance pro Tebe (dům Agora, ulice Štěpánkova 92) uskuteční další setkání, opět pod vedením expertů Zahradníka a Pražáka. Začátek je v 16 hodin, kapacita semináře je však omezena, proto je nutné se předem registrovat na e-mailu .

Šance pro Tebe také otevírá pravidelnou bezplatnou poradnu nejen pro rodiče, která bude veřejnosti přístupná od května každé úterý, vždy po předchozí domluvě.

Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz