Ohlédnutí za prosincem


Datum publikace: 26.01.2022

Prosinec 2021

Ohlédnutí za prosincem

Jemný závoj sváteční atmosféry během prosince postupně zahalil jednotlivé služby organizace Šance pro Tebe. 

V nízkoprahových klubech probíhala setkání s uživateli v poklidném rázu. Společné diskuse byly vedeny v duchu vánočních zvyků nebo plánů na volné dny. Kromě obvyklých aktivit se uživatelé také zapojili do výroby vánočních přání pro své nejbližší a přiblížili si společně se zástupci dané služby skutečnou podstatu Vánoc. 

S příchodem prosince navštívil naší organizaci již tradičně čert s andělem a Mikulášem. Mikulášská expedice složená ze zaměstnanců Šance pro Tebe navštívila děti v předškolkách.  Děti zazpívaly písničku o Mikulášovi a pověděly básničku o čertovi. Pro děti byla připravená odměna v podobě pestrých mikulášských balíčků. 

Terénní služby pro rodiny a jednotlivce probíhaly v obvyklém režimu témat bydlení, práce a finance. V rámci služby se podařilo zajistit klientovi nové zaměstnání. V rámci programu Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi řešili zaměstnanci v období Vánoc nepříliš pozitivní situaci v souvislosti s hrozícím nebezpečím odebrání dítěte. V rodině se zástupci služby zaměřili na aktivní nácvik rodičovských povinností i pomoc s péčí o domácnost, včetně odborného poradenství. 

Zástupci služby Streetwork pokračovali ve vyhledávání kontaktů a mapování patologických jevů v lokalitách Chrudim, Heřmanův Městec, Hrochův Týnec a Třemošnice. Vzhledem k chladnějšímu počasí zejí nyní obvykle využívaná místa prázdnotou. I přesto se podařilo pracovníkům navázat a oslovit desítky mladých lidí, kterým byla následně představena služba a předán leták s kontaktem na službu Streetwork a ostatní služby, které Šance pro tebe nabízí. 

V šicí dílně probíhala výroba v rytmu běžných zakázek. Vánoční výzdoba zdobila výlohu šicí dílny a lákala návštěvníky na bohatý sortiment, jenž tvoří praktické výrobky pro mladé, i dospělé. 

V neposlední řadě jsme vděční za realizaci dobročinné akce Krabice od bot. Díky ní jsme i letos mohli uživatele služeb obdarovat dárky, které jim zakoupili neznámí a štědří dárci. Dobré skutky se dějí nejen o Vánocích- mezi svátky nás oslovila paní Pilátová - darovala nám několik krabic poctivého domácího cukroví, které bylo následně předáno do rodin a našich předškolek. Toto šlechetné gesto bylo sladkou tečkou na konec roku. 

Děkujeme za Vaší podporu a přejeme poklidný a ve zdraví prožitý rok 2022.

 

Marek Točoň
PR Pracovník
Mob.: 733 747 746
E-mail: 



Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz