Pedagogická a výchovná podpora pomůže rodinám ze sociálně vyloučených lokalit na Chrudimsku


Datum publikace: 04.03.2013

Logo | Ministerstvo práce a sociálních věcí

Cílem nového projektu s názvem Pedagogická a výchovná podpora je podpořit znevýhodněné děti a rodiny ze sociálně vyloučených lokalit na Chrudimsku, které mají ztížený přístup ke vzdělání.

Projekt se zaměřuje na zvyšování školní úspěšnosti dětí a rozvíjení rodičovských kompetencí rodičů. Projekt finančně podporuje Ministerstvo práce a sociálních věcí.

Záměrem projektu je důkladnou školní přípravou u dětí navodit pozitivní prožitek ze školního úspěchu a tím je motivovat k dalšímu snažení a rodiče vtáhnout do partnerské pozice k pedagogům vzhledem ke vzdělání vlastních dětí a školní přípravě. "Toho chceme dosáhnout prostřednictvím terénní práce s rodinami a spoluprací se zainteresovanými školskými a zájmovými subjekty a orgány SPOD," popisuje Milan Štorek, ředitel organizace Šance pro Tebe.

Dětem tak bude poskytováno doučování, asistence ve školách a doprovody na zájmovou činnost. "Rodiče budeme doprovázet v navazování kontaktu se školou a předávat jim informace o správném přístupu ke školní přípravě," řekl ředitel Štorek.

Cílová skupinou projektu projektu jsou děti a jejich rodiny ohrožené sociálním vyloučením a rizikovými jevy, rodiče disponují pouze základním vzděláním a příjmy ze sociálních dávek. Jsou nezaměstnaní, bydlí v nevyhovujících podmínkách. "Do těchto rodin bude vstupovat pedagogický pracovník a v úzké spolupráci a klíčovým pracovníkem rodiny ji bude podporovat na cestě ke zlepšení školních dovedností dětí a výchovných kompetencí rodičů," upřesnil postup Milan Štorek.



Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz