Šance pro Tebe uspěla v další veřejné zakázce Pardubického kraje!


Datum publikace: 26.06.2014

Foto | Archiv Šance pro Tebe

Šance pro Tebe uspěla v další veřejné zakázce Pardubického kraje: „Můžeme tak pokračovat v započaté práci a navíc rozšířit služby nízkoprahových klubů,“ říká Sophia Dvořáková, ředitelka organizace.

Nezisková organizace Šance pro Tebe uspěla ve veřejné zakázce na zajištění terénních programů v sociálně vyloučených romských lokalitách na území obce s rozšířenou působností Chrudim a na poskytování služeb klientům ve věku 15 až 26 let prostřednictvím sociální služby Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež (NZDM) v Chrudimi, Hrochově Týnci a Prachovicích.

Služby jsou od 2. 6. 2014 poskytovány v rámci projektu Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II, který je financovaný z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.

Díky projektu tak Šance pro Tebe navazuje na práci, započatou v roce 2012 a pokračuje v poskytování terénních sociálních služeb jednotlivcům ve vyloučených lokalitách měst Chrudim, Hrochův Týnec, Chrast a Prachovice. „Zároveň rozšiřujeme nabídku nízkoprahových klubů v Chrudimi a Hrochově Týnci a nově otevíráme klub Futur také v Prachovicích. Posílili jsme týmy a klienti mohou využívat naše služby pět dní v týdnu,“ říká Sophia Dvořáková, ředitelka Šance pro Tebe.

Terénní sociální práce probíhá v přirozeném prostředí klientů. Služba je určena pro obyvatele sociálně vyloučených romských lokalit a jejím cílem je tyto osoby vyhledávat, navazovat a udržovat s nimi kontakt založený na důvěře, poskytovat jim sociální pomoc a podporu a tím minimalizovat rizika jejich způsobu života. Součástí této práce je mapování lokality a získávání informací o příčinách, charakteru a intenzitě sociální situace cílové skupiny.

Cílem služby NZDM je poskytovat ambulantní služby dětem a mládeži, kteří jsou ohroženi společensky nežádoucími jevy, služba má preventivní charakter. Nabízí smysluplné trávení volného času v bezpečném prostředí a minimalizuje tak vznik nežádoucího rizikového chování, zprostředkovává kontakt se společenským prostředím, nabízí pomoc při řešení či předcházení nepříznivé sociální situace.

„Naše klienty vedeme k odpovědnosti za svůj život, ke znalosti svých práv a povinností, ke snadnější orientaci v jejich sociálním prostředí, k rozvíjení jejich znalostí a dovedností, k předcházení a minimalizaci negativních dopadů v případech rizikového chování a jednání“, dodává Sophia Dvořáková.

Šance pro Tebe bude poskytovat sociální služby v rámci projektu Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II až do konce května roku 2015.

Kontakt: Martina Šťastná
Telefon: 733 105 834
E-mail:
 
Šance pro Tebe poskytuje sociální a podpůrné služby lidem ohroženým nepříznivou sociální situací. Pracujeme s dětmi, mládeží, mladými dospělými a jejich rodinami, pracujeme s jednotlivci a skupinami, pracujeme s komunitou, ve které tito lidé žijí. Propojením služeb pro děti a mládež se službami pro rodiny, působením na celou místní komunitu, spoluprací s ostatními službami, které spolu s námi vstupují do života našich klientů, můžeme dosáhnout pozitivních změn. Naše klienty aktivně vyhledáváme a poskytuje jim kvalitní odborné služby založené na vztahu a důvěře. Při naší práci nám pomáhají dobrovolníci. Realizujeme také aktivity, kterými podporujeme kulturní dění ve městě Chrudim. Podporujeme kulturní, zájmové a volnočasové akce jednotlivců a skupin, které by bez naší podpory neměly šanci na vlastní realizaci. 

Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz