Terénní práce v Prachovicích: Děti z Jeskyně výletovaly za vánoční atmosférou


Datum publikace: 18.12.2013

Děti z Prachovic na výletě v Pardubicích | Foto: Archiv Šance pro Tebe

Děti, které bydlí v Prachovicích a jsou zapojené do Terénního programu Jeskyně, se v prosinci vydaly na vánoční výlet. Spolu se svými pracovnicemi z terénního programu zavítaly o třetí adventní neděli na představení Sněhurka do pardubického divadla i také nasály vánoční atmosféru a podívaly se třeba na živý betlém.

Výlet měl dětem ze sociálně vyloučené lokality v Prachovicích pomoci nejen v tom, aby i ony mohly více přičichnout k vánočním vůním a náladě. "To nebyl jediný cíl našeho výletování. Děti z programu to také mělo naučit pohybovat se po velkém městě. Navíc představení Sněhurka v sobě neslo i preventivní charakter – hrálo se přece o boji dobra se zlem," říká Monika Škvrnová, terénní pracovnice Šance pro Tebe, která působí jako koordinátor v lokalitě Prachovice. 

Výlet za kulturou děti spojily i s tradicí vánočních přání. "Navštívily jsme totiž i vánočně vyzdobené pardubické obchodní centrum, kde si děti mohly napsat a pověsit svá vánoční přání na veliký stromeček," doplňuje povídání o vánočním výletu Barbora Pekáčová, pracovnice Terénního programu Jeskyně. "Kromě toho děti viděly živý betlémek, prošly se po adventní tržnici a obdivovaly pardubický vánoční strom. Nejvíce se jim ale líbilo představení Sněhurka ve Východočeském divadle Pardubice," uzavírá terénní pracovnice Barbora. 

Že se výletní akce za vánoční atmosférou povedla, potvrdilo i to, že děti o ní mluvily až konce roku. 



Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz