Terénní program Jeskyně má na kontě další úspěch


Datum publikace: 28.11.2012

JESKYNĚ je název terénního programu a také trochu netradiční terénní pracoviště (je to totiž mobilní maringotka) pro pracovníky z organizace Šance pro Tebe. Jeskyně ale více než našim terénním pracovníkům slouží našim klientům ve věku od 6 do 20 let, kteří žijí v Prachovicích a nejsou v právě jednoduché životní situaci.

Program Jeskyně v Prachovicích funguje již přes deset let. Je zároveň nejstarším programem, který v Šanci pro Tebe funguje. Pro příští rok se nám podařilo opětovně získal finanční podporu od společnosti Holcim Česko (stejně jako už v předchozích letech).

I v letošním roce se nám podařilo získat podporu a finanční pomoc od společnosti Holcim Česko. Připravili jsme projekt „Krok za krokem do života II.“ , který tématicky navazoval na předchozí rok (2012) a přihlásili se s ním do soutěže, kterou chce Holcim podpořit udržitelný rozvoj v regionech, kde působí.

„Náš projekt Krok za krokem do života II. vycházel z aktuálních potřeb našich klientů. To znamená, že jsem v projektu navázali na témata, která nejvíce trápí sociálně ohrožené mladé obyvatele Prachovic,“ popsala Monika Škvrnová ze Šance pro Tebe, která je realizátorkou Terénního programu Jeskyně.

Krok za krokem do života II. pracuje se čtyřmi preventivními tématy jako je hygiena, rodinné vztahy, volba povolání anebo proces, kterým funguje trh práce a zaměstnanost. „V projektu, na který nám Holcim přispěl 30 000 korun, jsme se zaměřili především na děti ve věku 6 až 20 let. Některá témata jsou aktuální pro mladší klienty, třeba hygiena, a některá jako je zaměstnanost zase pro starší klienty,“ říká Monika Škvrnová.

Monika doplňuje, že finance budou využity na příklad na zážitkové aktivity, které by jinak tyto děti nemohly absolvovat. „Máme v plánu tzv. nocovačky. To znamená, že s dětmi vyjedeme do Chrudimi do klubu Futur, kde se budou muset sami o sebe postarat – tedy nakoupit si jídlo na večeři, připravit si ji společně, uklidit po sobě, postarat se o sebe i o ostatní. S každou takovou nocovačkou nebo jinou podobnou akcí je pak úzce spojeno jedno z preventivních témat. Večer si proto k takovému tématu promítneme film, o kterém pak debatujeme s pověřeným lektorem,“ vylíčila Monika Škvrnová plány v projektu Krok za krokem do života II.

Velice zajímavou akcí bude výlet do Brna do tamějšího Muzea romské kultury. „Jedním z témat projektu jsou totiž i rodinné vztahy a děti by měly lépe poznat souvislosti své kultury a svého původu,“ vysvětlila ještě Monika Škvrnová.

Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz