Z Železných do Orlických hor za tři dny, aneb cestujeme v čase


Datum publikace: 25.04.2012

Víkendová pobytová akce v Rokytnici v Orlických horách, která proběhla od pátku 20. do 22. dubna, byla poslední z akcí projektu „Krok za krokem do života“ realizovaného Terénním programem Jeskyně. Mottem výletu bylo cestování v čase. Víkendové akce se zúčastnilo celkem 16 dětí z Prachovic a Chrudimi.

Při realizaci akce spojily své síly prachovický Terénní program Jeskyně a chrudimský nízkoprahový klub Futur. Hlavním mottem bylo cestování v čase. Stroj času si děti vyrobily sami. „Akci jsme chtěli uspořádat společně z toho důvodu, že děti z obou míst se již v minulosti setkaly a skamarádily. Chtěli jsme, aby měli možnost vidět se a získat společné zážitky“, říká realizátor projektu Jiří Tůma a dále dodává Během víkendu jsme společně vyrazili na pěší výlet k prvorepublikové pevnostní tvrzi „Na Holém“ nedaleko bunkru „Hanička“, opékali jsme špekáčky, hráli hry, vyráběli středověké masky. Vyvrcholením sobotního večera byla večerní hra, která byla zakončena tajemným světelným průchodem ve stroji času, kterým se děti vrátily do současnosti.

Projekt byl zrealizován za finanční podpory společnosti Holcim Česko. Cílem projektu „Krok za krokem do života“ je předávat dětem znalosti a dovednosti tak, aby je zažili a tím si je i dokázali osvojit. Klienti na které je tento projekt zacílen často pocházejí ze sociálně slabého prostředí.

Terénní program Jeskyně poskytuje své služby dětem a mladým lidem v Prachovicích již deset let. Oslovuje holky a kluky ve věku 6-20 let a nabízí jim podporu při zvládání každodenních situací a asistenci při trávení volného času. Těmito činnostmi přispívá ke zlepšení jejich sociální situace.

Sociální služby poskytované dětem a mládeži prostřednictvím NZDM Futur a terénního programu Jeskyně v Prachovicích jsou financovány prostřednictvím Individuálního projektu Pardubického kraje, Ministerstva práce a sociálních věcí, města Chrudim a Pardubického kraje.

Šance pro Tebe poskytuje nízkoprahové = snadno dostupné sociální služby dětem, mládeži a mladým dospělým. Provozuje nízkoprahová zařízení Futur, Kopretina a Áčko v Chrudimi. Provádí terénní kontaktní práci v Chrudimi a v Prachovicích. Nabízí uplatnění zájemcům o dobrovolnickou činnost. Provozuje Dům Agora jako „místo k setkávání“ a prostřednictvím Produkčního centra Domu Agora poskytuje zázemí kulturním, společenským a zájmovým aktivitám.

Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz