Terénní práce v Prachovicích: Jeskyně veřejně představila své aktivity lidem z Prachovic i rodičům dětí


Datum publikace: 28.01.2014

Představení Jeskyně | Foto: Archiv Šance pro Tebe

Terénní program Jeskyně, který v obci Prachovice nedaleko Chrudimi funguje už dvanáctým rokem, představil ke konci loňského roku obyvatelům Prachovic svou práci s dětmi.

Pracovnice terénního programu pro děti a mládež spolu se svými malými i většími klienty zpracovali časovou osu roku 2013 a na ní ilustrovali, co všechno v průběhu své roční práce stihli podniknout. "S klienty jsme na jednotlivé akce zavzpomínali a popovídali si o nich. Časovou osu, která byla krásně zpracovaná a nakreslená, jsme následně v předposledním týdnu roku ukázali v prachovické základní škole. V tu dobu se tam konal i adventní jarmark a tak tohle kreativní dílko s prezentací naší práce vidělo docela dost lidí i rodičů dětí, kteří Jeskyni navštěvují," popsala Barbora Pekáčová, jedna z pracovnic Terénního programu Jeskyně v Prachovicích.

Více o Terénním programu Jeskyně se čtete na našich webových stránkách v sekci Terénní programy.

Po týdnu se prezentace práce v Jeskyni přesunula do prostor zdejšího obecního úřadu. "Paní starostka Čepová a vedení obce nám jako v mnoha jiných věcech vyšli vstříc a my jsme mohli až do konce roku touto formou oslovovat veřejnost a zase o trochu více vysvětlit, co je naším úkolem v Prachovicích a hlavně proč tady jako Šance pro Tebe působíme," uvádí Monika Škvrnová, která je koordinátorkou terénních prací v Prachovicích.

A co všechno se v Jeskyni v Prachovicích v uplynulém roce odehrálo?

Informace o tom, co všechno se děje v lokalitě Prachovice se podívejte na našich webových stránkách zde.

V loňské roce se v rámci Terénního programu Jeskyně zrealizovalo třináct akcí, kromě toho se pracovníci programu zaměřili také na navazující preventivně zaměřený projekt s názvem Krok za krokem do života II. Projekt je možné realizovat díky finanční podpoře z akciové společnosti Holcim.

Krok za krokem do života II. byl i v loňském roce zaměřen na preventivní téma a tak se děti z "Jeskyně" vydaly třeba do brněnského Muzea romské kultury. Dalším z témat byly vztahy a konflikt anebo zodpovědnosti k budoucnosti, kdy se řešilo na příklad to, co přináší studium, jak se píše životopis, co je dobré vědět u pracovního pohovoru, jak funguje úřad práce anebo jak ovlivňuje život závislost na sociálních dávkách.

A jak akce mohou vypadat? Třeba jako výlet za vánoční atmosférou, podívejte se do našeho článku Děti z Jeskyně výletovaly za vánoční atmosférou

"Nevěnovali jsme se ale pouze preventivním tématům, realizovali jsme i několik zážitkových a volnočasových akcí, na nich se děti mohly seznámit s tvořivými alternativami trávení volného času," doplnila Barbora Pekáčová.

 

 

Více o projektu Krok za krokem do života se dočtete na našich webových stránkách v sekci novinky anebo v sekci projekty.

Rychlý kontakt

Šance pro Tebe
Štěpánkova 92, Chrudim 537 01
Tel.: 469 623 501
E-mail: sance@sance.chrudim.cz

                                 
                       

                       

              

vyrobil INET-SERVIS.CZ | 2013

Copyright Šance pro Tebe, 2017  

tel: 469 623 501, e-mail: sance@sance.chrudim.cz